hamburgershape

Beslag och tillval Offentlig Entrépartier

Vårt standardgångjärn är Assa 3278
Detta gångjärn har integrerad bakkantssäkring och möjlighet till höjdjustering.

Trycken och draghandtag
Vi kan leverera ett stort urval av trycken och draghandtag såväl i trä som i metall som passar till husets stil, fasad och dörr. På bilden syns ett rostfritt draghandtag.

Glas
För oss är inget omöjligt. Här har vi tillverkat dörrens ovala glas efter förlagor av den gamla dörren som byttes ut. Glasurtaget är fräst i spegeln och är lika vacker på in- och utsidan. Det ovala glaset är ett isolerglas med högt energivärde så dörren håller värmen inne.

Skyddsglas

Skyddar mot vandalism och inbrott.

Brandglas

Finns i varierande utföranden för brandklassade fönster och dörrar.

Ljudglas

Ett stort antal kombinationer kan offereras beroende på byggnadens bullerbelastning och syftet med

Lamellglas

Ger fler fördelar. Försvårar inbrott, ger personsäkerhet, förbättrad ljudisolering och tar bort 98% av solens blekande UV-strålning på möbler textiler mm. 

Solskyddsglas
Solskyddsglas
 reducerar den instrålande solenergin. Vi kan erbjuda ett stort antal varianter med olika prestanda och utseende.

Härdat glas
Även kallat Säkerhetsglas, skyddar personer från allvarliga skärskador vid sammanstötning mot glaset. Bilden till vänster visar härdningsmärket på ett härdat glas.

Eget mönster, text eller motiv
Önskas ett eget mönster, text eller husnummer på glaset är detta också möjligt att ordna, kontakta oss för offert.

På bilden visas ett mönsterblästrat glas med Posthorn till en f.d. postlokal.

Överljus med kittade bågar
Som tillval till våra vanliga överljus kan du välja äkta kittade bågar som är monterade i överljuset, på bilden visas ett exempel med krysspröjs.

Låg alumiumtröskel
I grundutförandet för Offentlig Entrépartier har vi 10 mm aluminiumtröskel som standard. Denna tröskel är lämplig både när det kommer till tillgänglighet och när det är nivåskillnad mellan utvändigt golv (eller mark) och invändigt golv, där aluminiumtröskeln utgör en del av dörrbladets anslag/tätning.

Handikappsanpassad tröskel
Trösklarna till våra ytterdörrar har som standard en fas på insidan som gör att tröskeln blir handikappsanpassad. Tröskeln är klarlackad för att klara det slitage som blir just på en ytterdörr.

Låshus
I grundutförandet till våra Offentlig Entrépartier har vi som standard låshus Assa 232 som passar dörrar med draghandtag. Givetvis kan vi även ordna andra låshus om det önskas.

Heltäckande brytskydd

Karmskruv
Karmskruv som vi rekommenderar vid montage kan beställas monterad hos oss, vi rekommenderar Adjufix karmskruv WM28A - WM38A med tillhörande skruv.

Larmkontakt
Med en integrerad Larmkontakt MC-250 får du ett snyggt och dolt montage av larmkontakten. Montering på fabrik och 6 meters kabel ingår