hamburgershape

Utåtgående fönster 1+1 – Detaljbilder

Allmogefönster UF är ett träfönster i 1+1 (2-glas) kopplat utförande efter gammal profilstandard. De tunna kittade spröjsen är 30 mm alt. 26 mm breda vilket ger maximalt ljusinsläpp och ett vackert skuggspel i den vackra allmogeprofilen som finns på insidan av bågen, karmen och spröjsen. Spröjsen i ytterbågen är fast kittad (glasdelande) enligt gammal teknik.
Som standard ingår beslagning med traditionella fönsterhakar, men kan som tillval beslås med spanjolett inkl. handtag, men då blir profilerna något tjockare.
Energiglas för att få ett bättre värmevärde är tillval, se värmevärdestabell.

Som alla våra produkter så är även 1+1-fönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Fönsterlås VM280

Fönsterlås VM280

Våra fönster levereras som standard med traditionella fönsterlås VM280 i förnicklat utförande. Alternativa fönsterlås och handtag finns under fliken "låsalternativ".
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Utvändigt kopplat kittad fönster

Utvändigt kopplat kittad fönster

Här visar vi ett kopplat utåtgående fönster från utsidan där den utvändiga sidan är målad grön och kunden valt beige kitt, gångjärnen är standard 1228-85Z. Fönsterblecket är i koppar (ingår inte i fönsterleveransen) som är monterat i det utvändiga spåret i karmbotten.
Våra profiler är tunna för att få in maximalt med ljus.
Spröjs med färgat glas

Spröjs med färgat glas

Bilden visar ett utåtgående kopplat kittat fönster. Vi tillverkar spröjsen efter kundens önskemål, här är det en vacker spröjs med ett rött glas i den diagonalställda kvadraten. Vitmålat och med vitt kitt. Gångjärnet är ett standardgångjärn 1228-85Z.
Kittfals på ytterbåge

Kittfals på ytterbåge

Att kitta fönster är en konst, vi lägger ner mycket jobb för att kittfalsen ska bli perfekt.
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster och parfönsterdörrar i inåtgående och utåtgående utförande.