hamburgershape

FAQ - Vanliga frågor och svar!

Hittar du inte svar på din fråga här nedan?

Använd vår chatt genom att klicka på den här symbolen nere till höger 

Varför skall jag välja SöderPort framför andra leverantörer av samma produkt ?

Våra produkter har utvecklats i över 70 år och mycket förbättringar har gjorts vilket kan garantera att vi levererar absolut högsta kvalité. Allt är genomgånget och förbättrat, virket, glaset, beslagen, produktionstekniken, behandling, montering.

A-, B-, C-mått på våra ytterdörrar

Om du själv ska köpa cylinder/-behör till din ytterdörr, så kommer låsfirman att fråga efter A-, B- och C-mått på dörren och dessa är: A-70mm, B-27mm, C-43 mm (A=dörrtjocklek, B=mått från utvändig dörrbladsyta till centrum på låshuset och C=måttet från centrum låsstolpe till invändig dörrbladsyta)

Vilket energivärde rekommenderar ni vid val av fönster?

Ska fönstret sitta i ett åretrunt uppvärmt hus så rekommenderar vi u-värde1,2 ( 3-glas energi/gas)  men minst U-värde1,7 (3-glas std). I sommarstugor som inte värms upp under vinter rekommenderar vi u-värde 1,9-2,6 (2-glas).  

Vad har ni för kvalité på virket?

Virket kommer från Hälsingland och Norrland för att få gamla tätvuxna, grova träd med högsta kvalité.
För oss gäller homogent virke när det gäller alla väderutsatta delar.

Vilken typ av färg använder ni som standard på era fönster/fönsterdörrar?

Vid val av bara grundmålat så använder vi oljegrund från AkzoNobel, färgsystem US-35. Beställer du färdigmålat vitt så har vi även där oljegrund från AkzoNobel, färgsystem WINFLEX i kulör NCS-S0502-Y.

Läs mer utförligt gällande våra målningsbehandlingar på denna länk  <Målningsbeskrivning>

Vad är det för typ av kitt ni använder?

Det är ett nyutvecklat kitt baserat på MS-polymer (inte Silikon). Det går utmärkt att måla och fåglarna äter det inte. Vi har 10 års garanti gällande vidhäftningen på kittet. Klicka på länken för mer information LA-seal.

Hur lång leveranstid har ni?

Då vi tillverkar allt efter kundens beställning så blir leveranstiden ganska lång , normalt runt 10 veckor brukar vi ha, kan vara någon vecka kortare/längre beroende på när under året det gäller.

Hur levererar ni beställda varar till kund?

Vi samarbetar med DHL för alla våra leveranser till slutkund, det finns flera möjligheter att bestämma hur man vill att leveransen ska meddelas kund, normalt skickar vi ett SMS till kund när det lämnar vår fabrik med uppgifter om leveransen hos DHL så kunden själv kan söka om så önskas.

Många dörrtillverkare har problem med svällning i skivmaterial och lister - hur har SöderPort löst detta?

Utvändigt skivmaterial (MDF-/HDF-board) är av fabrikat Tricoya och är helt vattenfast - klicka på länken för mer information.

Utvändiga glas- och dekorlister är av Accoya som även det är helt vattenfast med minimal svällning - klicka på länken för mer information.