hamburgershape

Utåtgående fönsterdörr 2+1, Trä/alu – Detaljbilder

Vår utåtgående kopplade 2+1 allmogefönsterdörr finns även med aluminiumutsida.

Våra Trä/Aluminiumprodukter har en unik konstruktion då skarven mellan trä/aluminium är längre in i konstruktionen där inget vatten normalt ska komma åt. Denna konstruktion gör att fönsterdörren blir helt skyddad mot angrepp i trädelen. Trä/Aluminiumfönstret har invändig allmogeprofil på de smäckra bågarna, karmarna och spröjsen som ger maximalt med ljusinsläpp vilket gör det såväl invändigt som utvändigt sett identiskt med något av våra traditionella allmogefönster i trä men med aluminiumutsida som kräver minimalt med underhåll.

Som standard har dörren spanjolett med broms och handtag, men som tillval kan du välja låsbar spanjolett, dubbelspanjolett (endast pardörr) och hakkolvsspanjolett (säkerhetsspanjolett), läs mer under fliken "Låsalternativ". 

Vår standardfyllning har spegel på insidan och slät på utsidan.

Som alla våra produkter så även våra fönsterdörrar äkta svensktillverkade och CE-märkta.

Spegelfyllning på insidan

Spegelfyllning på insidan

Vi levererar som standad alla våra fönsterdörrar med spegelfräst fyllning på insidan. Höjden på fyllningen bestämmer du sjäv, linjering med övriga fönster eller mer glas i dörren.
Karmkonstruktion trä-aluminium fönster och fönsterdörr

Karmkonstruktion trä-aluminium fönster och fönsterdörr

Vårt trä/aluminiumfönster eller fönsterdörr har en unik konstruktion där skarven mellan trä och aluminium ligger långt in i konstruktionen. Samtliga av fönstrets utsatta delar är enbart i aluminium, karmen är sammansatt med betyl för tätningen och därefter spikad runt om.  
Utvändig fyllning, slät

Utvändig fyllning, slät

Bröstningen nertill på dörrar med aluminiumutsida har alltid en slät plåt i samma färg som övriga dörren, här är en detaljbild på den liggande delningen mellan glas & fyllning som efterliknar en kittfals.
Traditionella gångjärn

Traditionella gångjärn

Vi har lagt ner mycket jobb på vår trä/aluminiumdörr för att det ska efterlikna en trädörr och så även gällande beslagen. På bilden visas vårt bärgångjärn som är ett traditionellt gångjärn. Invändigt har vi även en riktig ektröskel.