hamburgershape

Utåtgående fönster 2+1, Trä/alu – Detaljbilder

Efterfrågan har varit stor på ett utåtgående kopplade 2+1 allmogefönster med aluminiumutsida och nu finns det hos oss. Vår konstruktion är lite unik då vi delar skarven mellan trä/aluminium längre in i konstruktionen där inget vatten normalt ska komma åt, det gör vårt fönster helt skyddat mot angrepp i trädelen på konstruktionen. Fönstret har fortfarande våra vackra allmogeprofilerade spröjs som är i stort identisk med vårat traditionella allmogefönster i trä men  då med aluminiumutsida. Invändigt har vi dom vackra fönsterlåsen men går även att beställa med handtag. Ljusinsläppet är viktigt på allmogefönster för att efterlikna dom gamla förlagorna, vårt har tunna både bågar/spröjs och karmar. Alla gångjärn har som standard zinkaloy silver behandling som är 5-10 gånger bättre än en vanlig förzinkning. Fönstret får ett lågt energivärde och ett gammalt gediget utseende som passar in i hus där vackra fönster behövs.

Som alla våra produkter så är även 2+1-fönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Utåtgående fönster i aluminium

Utåtgående fönster i aluminium

Vårat utåtgående fönster med utvändigt aluminiumprofil, tunn vacker spröjs och som tillval allmogegångjärn, närmare ett äkta träfönster kan man inte komma:) . Smala smäckra profiler lika våra allmogefönster i trä, vackert.
Fönsterlås VM280

Fönsterlås VM280

Våra fönster levereras som standard med de gamla fönsterlåsen VM280 i förnicklat utförande, alternativa fönsterlås och handtag ( tillval) finns under fliken "låsalternativ".
Profiler från insidan , båge och karm på kopplat 2+1.

Profiler från insidan , båge och karm på kopplat 2+1.

Profiler från insidan, båge och karm på vårt utåtgående kopplade fönster. Se den vackra allmogeprofilen som gör att ljuset skuggar och ger ett harmoniskt ljusinsläpp i huset. Profilerna är tunna och smäckra vilket gör att du får maximalt ljusinsläpp.
Karmkonstruktion trä-aluminium fönster / dörr

Karmkonstruktion trä-aluminium fönster / dörr

Vårt trä aluminiumfönster/dörr har en unik konstruktion där vi skarvar mellan träet och aluminium långt in i konstruktionen vilket gör att fönstrets utsatta delar endast är i aluminium. Karmen är sammansatt med betyl för tätningen och sedan spikad runt om.  
Fönsterbåge kopplad med trä och aluminium

Fönsterbåge kopplad med trä och aluminium

En fönsterbåge där inre bågen är i trä med allmogeprofil och ytterbågen (blå) i aluminium utvändigt. Fönsterlås av traditionell typ VM280
Aluminiumfönster 4-luft

Aluminiumfönster 4-luft

Utvändig bild på fönster med Losholtz ( liggande post), utvändig aluminium men fortfarande smala och smäckra profiler för att bibehålla det gamla looken. Losholtzen har en droppnäsa för att inte något vatten ska kunna blåsa in mellan bågen och karmen
Karmen på  trä/aluminiumfönster

Karmen på trä/aluminiumfönster

Här ser man att vår utvändiga aluminium går långt in i på karmen ( blå del på denna bild)  vilket göra att det inte finns någon risk för att någon  fukt når i till  trädelen. Här är vi unika då vårat aluminiumfönster inte bara är ett utvändig plåt som minskar målningsunderhållet utan även skyddar hela konstruktionen, det kallar vi genomgående kvalité.