hamburgershape

Utåtgående fönsterdörr 3-glas – Detaljbilder

Vår fönsterdörr i 3-glas har invändig allmogeprofil, konstruktionen och utseendet är liknande som våra 3-glasfönster och fasta fönster vilket gör att dessa passar mycket bra tillsammans. Eftersom alla 3-glasrutorna är ihoplimmade så är spröjsen lösa utanpåliggande (snäppmodell) eftersom de inte kan monteras fast mellan glasen. 

Som standard har dörren spanjolett med broms och handtag, men som tillval kan du välja låsbar spanjolett, dubbelspanjolett (endast pardörr) och hakkolvsspanjolett (säkerhetsspanjolett), läs mer under fliken "Låsalternativ". 

Vår standardfyllning är med spegel på insidan och spårad skiva på utsidan men även här finns möjlighet att göra tillval; slät invändigt och utvändigt eller spegel även på utsidan, läs mer under "Detaljbilder". Se fliken nedan för att se vilket värmevärde vi klarar på vårt 3-glas dörrkonstruktion.

Som alla våra produkter så är även fönsterdörren i 3-glas en äkta svensktillverkat massivt träfönsterdörr.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.


Spårad fyllning på utsidan

Spårad fyllning på utsidan

Utvändigt på våra fönsterdörrar har vi en spårad 6mm tricoyaskiva som efterliknar den gamla stående panelen. Som tillval går det även att beställa spegelfräst fyllning samma som är standard på insidan.
Spegelfyllning på insidan

Spegelfyllning på insidan

Vi levererar som standad alla våra fönsterdörrar med spegelfräst fyllning på insidan. Höjden på fyllningen bestämmer du sjäv, linjering med övriga fönster eller mer glas i dörren.
Diagonalställd spegeldekor

Diagonalställd spegeldekor

Som tillval erbjuder kan du få utsmyckning på den nedre delen på fönsterdörren till både insidan och utsidan. Bilden visar en slät diagonalställd spegeldekor.
Bredare bottenstycke till helglasad dörr

Bredare bottenstycke till helglasad dörr

Ett bredare bottenstycke längst ner på fullglasade dörrar är ett tillval om man inte vill ha en fyllning men ändå inte glas ända ner (fullglas). Bottenstycket är i massivträ och blir då totalt 165mm upp till glaset.
Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Bilden visar alternativ på spröjs till våra 3-glaskonstruktioner. De två spröjsen till vänster kallas mellanglasspröjs eftersom de sitter mellan glasen i isolerrutan, finns i bredderna 18 och 26mm och tillverkas i aluminium. Spröjsen till höger i bild är vår standard och är lös utanpåliggande, tillverkas i trä och är 26 mm bred.
Utvändig snäppspröjs

Utvändig snäppspröjs

Vår utvändiga löstagbara snäppspröjs är monterad med plastsnäppen som gör det lätt att ta bort vid putsning. Bilden är tagen från insidan där spröjsen har samma allmogeprofil som båge och karm.
Tröskel fönsterdörr

Tröskel fönsterdörr

Till våra fönsterdörrar ingår trösklar i ek som är hårt och slittåligt.