hamburgershape

Utåtgående fönster 2+1 – Detaljbilder

Vårt kopplade 2+1-glas allmogefönster har även det en allmogeprofil på insidan och äkta kittad spröjs utvändigt, det sitter en dubbelruta i innerbågen och ett enkelglas i ytterbågen där spröjsen är monterad. Ljusinsläppet är lika stort som i vårt 1+1 fönster men ger dagens krav på värme och ljudvärde.
Som standard levereras de gamla fönsterhakarna, men går att beställa med spanjolett inkl. handtag (då blir det lite bredare träprofiler).
Fönstet får ett lågt energivärde och ett gammalt gediget utseende som passar in i hus där vackra fönster behövs.
Ett träfönster i högsta kvalité. Vårt kopplade 2+1 fönster klarar ett mycket lågt U-värde på 0,9W/m²C, se våra engerivärden under fliken nedan.

Som alla våra produkter så är även 2+1-fönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Fönsterlås VM280

Fönsterlås VM280

Våra fönster levereras som standard med de gamla fönsterlåsen VM280 i förnicklat utförande, alternativa fönsterlås och handtag ( tillval) finns under fliken "låsalternativ".
Profiler från insidan , båge och karm på kopplat 2+1.

Profiler från insidan , båge och karm på kopplat 2+1.

Profiler från insidan, båge och karm på vårt utåtgående kopplade fönster. Se den vackra allmogeprofilen som gör att ljuset skuggar och ger ett harmoniskt ljusinsläpp i huset. Profilerna är tunna och smäckra vilket gör att du får maximalt ljusinsläpp.
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Utvändigt kopplat kittad fönster

Utvändigt kopplat kittad fönster

Här visar vi ett kopplat utåtgående fönster från utsidan där den utvändiga sidan är målad grön och kunden valt beige kitt, gångjärnen är standard 1228-85Z. Fönsterblecket är i koppar (ingår inte i fönsterleveransen) som är monterat i det utvändiga spåret i karmbotten.
Våra profiler är tunna för att få in maximalt med ljus.
Kittfals på ytterbåge

Kittfals på ytterbåge

Att kitta fönster är en konst , här lägger vi ner mycket jobb för att kittfalsen ska bli perfekt!
Spröjs med färgat glas

Spröjs med färgat glas

Ett utåtgående kopplat kittat fönster. Vi tillverkar spröjsen efter kundens önskemål, här är det en vacker spröjs och ett rött glas i den diagonalställda kvadraten. Vitmålat och med vitt kitt. Gångjärnet är ett standardgångjärn 1228-85Z.
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster & pardörrar i inåtg och utåtgående utförande.