hamburgershape

Gångjärn/karmskruv

ASSA fönstergångjärn
Vi använder som standard i våra fönster och dörrar ASSA gångjärn som är svensktillverkade. Till fönster använder vi 1228-85 och till fönsterdörrarna ett lite kraftigare som heter 3220-100 båda i  behandling zinkaloy silver som är 5-10 gånger bättre än en vanlig zinkbehandling.

Alternativt gångjärn med allmogeknopp har vi som tillval, det har även ett extra bra motstånd vid extremt utsatta lägen som tex. väskusten. Alla gångjärn har som standard zinkaloy silver behandling som är 5-10 gånger bättre än en vanlig förzinkning. Gångjärnet till fönster heter 1228-85 zinkaloyallmoge och till fönsterdörren 3220-100 zinkaloyallmoge.

Vi kan även erbjuda varmgalvade gångjärn till våra fönster (1228VG) / dörrar (3220VG)  för extremt utsatta lägen. Vid beställning av dessa gångjärn så byter vi även ut stormhaspen och märlan som sitter utvändigt på våra utåtgående fönster. Varmgalvningen gör gångjärnen lite mattare och lite gråflammiga jämfört med förzinkade..

Som tillval kan vi förborra1 4Ømm för karmskruv, vi borrar enligt SS818143, exakt vår placering på karmen finns under fliken nerladdning/montering. Du kan även beställa förmonterad karmskruv från fabrik där vi använder Adjufix VM  inkl. skruv 50mm och täcklock.

CC Fönsterdrev rekommenderar vi för bästa tätning mellan karm och vägg. Drevet har höga ljudisolerande egenskaper. Vi rekomenderer 60x2 mm drev som sväller upp till ca: 30mm. Drevet monteras på den inre delen av ytterkarmsidan så luftningen blir runt om på utsidan.
Vid användning av svälldrevet blir fönstret  färdigmonterat då själva tätningen sväller ut inom några timmar efter montaget. 
Drevet är CE märkt och godkänt från SINTEF och kontrollerat av SP