hamburgershape

Inåtgående fönster 2+1 – Detaljbilder

Vårt inåtgående fönster har en allmogeprofil på insidan av bågen och spröjsen. Ett äkta träfönster med enkelglas utåt och en dubbelruta inåt. När man väljer inåtgående så beror det oftast på att man ska kunna putsa fönstret enkelt inifrån.
Nackdelen med ett inåtgående fönster är att man får lite mindre ljusinsläpp p.g.a. de tjockare båg- & karmprofiler som konstruktionen kräver. Inåtgående fönster levereras med spanjolett inklusive handtag som standard i förnicklat utförande. Som tillval kan vi även erbjuda utanpåliggande stångspanjolett (se under övriga tillbehör).

Vid val av inåtgående fönster så är det viktigt att tänka på hur utsatt läge fönstret ska monteras, rådfråga oss gärna. Vårt inåtgående kopplade 2+1 fönster är det inåtgående fönster som vi klarar lägst U-värde på, se under fliken nedan.

Som alla våra produkter så är även 2+1-glasfönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Bågdetalj på vårt 2+1-glasfönster

Bågdetalj på vårt 2+1-glasfönster

Inåtgående konstruktioner ligger bågen överfalsat inåt , här visar vi våra profiler och ett bultgångjärn som är standard.
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Kittfals på ytterbåge

Kittfals på ytterbåge

Att kitta fönster är en konst , här lägger vi ner mycket jobb för att kittfalsen ska bli perfekt!
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster & pardörrar i inåtg och utåtgående utförande.
Fix kantregel till pardörrar och mötesbåge, inåtgående

Fix kantregel till pardörrar och mötesbåge, inåtgående

Vid inåtgående pardörrar och fönster med mötande bågar (mötesbåge) så reglas det passiva bladet med en kantregel medans den gångbåge/dörr öppnas med handtag och spanjolett.
Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Som tillval på vår inåtgående fönster kan vi erbjuda en extra droppnäsa som sitter längst ner på ytterbågen. Vi har tagit fram en droppnäsa som är homogen i nedre delen på ytterbågen likt som på gammalt vis. Vi har tittat runt på många gamla fönster i Stockholm för att få till en profil till droppnäsan som har den gamla looken.