hamburgershape

Inåtgående fönster 2+1 – Detaljbilder

Vårt inåtgående fönster har en allmogeprofil på insidan av bågen och spröjsen. Det är ett äkta träfönster med enkelglas utåt och en dubbelruta inåt. Ett inåtgående fönster är enkelt att putsa inifrån men eftersom konstruktionen kräver något kraftigare båg- och karmprofiler än ett utåtgående fönster innebär detta något mindre ljusinsläpp.

Våra inåtgående fönster levereras med spanjolett inklusive handtag som standard i förnicklat utförande. Som tillval finns fler varianter utanpåliggande stångspanjolett (se mer under Låsalternativ).

Vid val av inåtgående fönster så är det viktigt att tänka på hur utsatt läge fönstret ska monteras, rådfråga oss gärna. Vårt inåtgående kopplade 2+1 fönster är det inåtgående fönster som vi klarar lägst U-värde på, se under fliken nedan.

Som alla våra produkter så är även 2+1-glasfönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Bågdetalj på inåtgående 2+1-glasfönster

Bågdetalj på inåtgående 2+1-glasfönster

På inåtgående konstruktioner ligger bågen överfalsat inåt , här visar vi våra profiler och ett bultgångjärn som är standard.
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Kittfals på ytterbåge

Kittfals på ytterbåge

Att kitta fönster är en konst, vi lägger ner mycket jobb för att kittfalsen ska bli perfekt.
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster och parfönsterdörrar i inåtgående och utåtgående utförande.
Kantregel till inåtgående pardörrar och mötesbågar

Kantregel till inåtgående pardörrar och mötesbågar

Vid inåtgående pardörrar och fönster med mötesbågar öppnas gångbågen eller gångdörren med handtag och spanjolett och det passiva bladet reglas med en kantregel (se bild).
Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Som tillval på våra inåtgående fönster kan vi erbjuda en extra droppnäsa som sitter längst ner på ytterbågen. Vi har tagit fram en droppnäsa som är homogen i nedre delen på ytterbågen likt som på gammalt vis.