hamburgershape

Utåtgående fönsterdörr 1+1 – Detaljbilder

Allmogefönsterdörren är utformad efter gammal profilstandard med en fin allmogeprofil på insidan som ger maximalt ljusinsläpp. Fönsterdörren tillverkas som enkeldörr eller pardörr med önskad glashöjd alternativt som helglasad.

Spröjsen sitter i ytterbågen och är kittade enligt gammal teknik. Som standard har dörren spanjolett med broms och handtag, men som tillval kan du välja låsbar spanjolett, dubbelspanjolett (endast pardörr) och hakkolvsspanjolett (säkerhetsspanjolett), läs mer under fliken "Låsalternativ".

Vår standardfyllning är med spegel på insidan och spårad skiva på utsidan men även här finns möjlighet att göra tillval; slät invändigt och utvändigt eller spegel även på utsidan, läs mer under "Detaljbilder".
Energiglas kan som tillval beställas för att få ett bättre värmevärde se under fliken nedan.

Alla våra fönsterdörrar är äkta svensktillverkade, i trä och CE-märkta.

Spegelfyllning på insidan

Spegelfyllning på insidan

Vi levererar som standad alla våra fönsterdörrar med spegelfräst fyllning på insidan. Höjden på fyllningen bestämmer du sjäv, linjering med övriga fönster eller mer glas i dörren.
Spårad fyllning på utsidan

Spårad fyllning på utsidan

Utvändigt på våra fönsterdörrar har vi en spårad 6mm tricoyaskiva som efterliknar den gamla stående panelen. Som tillval går det även att beställa spegelfräst fyllning samma som är standard på insidan.
Diagonalställd spegeldekor

Diagonalställd spegeldekor

Som tillval erbjuder kan du få utsmyckning på den nedre delen på fönsterdörren till både insidan och utsidan. Bilden visar en slät diagonalställd spegeldekor.
Bredare bottenstycke till helglasad dörr

Bredare bottenstycke till helglasad dörr

Ett bredare bottenstycke längst ner på fullglasade dörrar är ett tillval om man inte vill ha en fyllning men ändå inte glas ända ner (fullglas). Bottenstycket är i massivträ och blir då totalt 165mm upp till glaset.
Kantregel till pardörrar och mötesbåge

Kantregel till pardörrar och mötesbåge

Vid pardörrar och fönster med mötesbågar öppnas gångdörren eller gångbågen med handtag och spanjolett och det passiva bladet reglas med en kantregel (Roca 1215).
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster och parfönsterdörrar i inåtgående och utåtgående utförande.
Tröskel fönsterdörr

Tröskel fönsterdörr

Till våra fönsterdörrar ingår trösklar i ek som är hårt och slittåligt.