hamburgershape

Specialfönster – Detaljbilder

Alla typer av specialfönster tillverkas - både runda, halvrunda, sneda och bågformade efter kundens önskemål och ritning. Utförandet passar väl ihop med våra övriga allmogefönster och kunden väljer själv om det ska vara fast eller öppningsbart. Öppningsbara tillverkas som inåtgående, utåtgående eller som pivåfönster (svängt på mitten). Hos oss är inget omöjligt, kontakta oss för rådgivning om bästa utförande beroende på typ och form.

Som alla våra produkter så är även våra specialfönster äkta svensktillverkade träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Winerspröjs från insidan

Winerspröjs från insidan

Här ser ni vår Winerspröjs från insidan på ett fast halvrunt fönster. Normalt är det lös utanpåliggande spröjs på fasta fönster men till våra specialfönster kan vi  montera spröjs på både in- och utsidan av glasen. Har du alla fönster med äkta kittad spröjs rekommenderar vi vår Winerspröjs för att få den gamla känslan även på fasta specialfönster.
Winerspröjs från utsidan

Winerspröjs från utsidan

Till våra specialfönster kan vi erbjuda en sk. "Winerspröjs" där vi på fasta fönster monterar en profilerad spröjs på insidan och en slätare på utsidan. Isolerglaset har även samma delning som du ser på bilden. Ett bra alternativ om man inte vill ha lös utanpåliggande spröjs som är det enda alternativ på fasta fönster normalt. 
Pivåfönster

Pivåfönster

Som runt öppningsbart fönster så kan vi erbjuda vårt egenkonstruerade "pivåhängda" fönster som svänger runt sin egen axel för att kunna öppnas i en nisch. Vanliga sidohängda eller underkantshända runda fönster måste placeras i liv med den invändiga väggen för 100% funktion vilket sällan är möjligt. Det smäckra gångjärnet har en friktionsbroms som går att ställa i vädringsläge är egenutvecklat för att få ett graciöst runt fönster.
Foder på runt fönster

Foder på runt fönster

Som tillval kan du välja foder och fönsterbleck till våra runda fönster. Vi fräser en fals i karmen där fönsterblecket skruvas, fodret undertill är då lite smalare för att få plats med fönsterblecket.
Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Spröjsalternativ till kittade fönster/dörrar

Bilden visar de 2 smala spröjsalternativ som vi erbjuder till våra äkta kittade fönster.
Spröjsen till vänster är vår standard och har bredden 30mm och den till höger har 26mm som ett alternativ utan extra kostnad.
Du ser även vår vackra allmogeprofil som blir inåt när fönstret är klart.
Allmogefoder

Allmogefoder

Till runda och bågformade fönster kan vi erbjuda ett allmogefoder, standard är det 16x70 i MDF för målning, men kan även beställas i massiv furu.