hamburgershape

Utåtgående fönster 3-glas – Detaljbilder

Vårt 3-glasfönster är främst framtaget till lite modernare hus fast med samma allmogeprofil som våra övriga fönster. I denna modell är alla de tre glasrutorna ihoplimmade och därför sitter spröjsen på utsidan och kan inte kittas utan är istället lösa och utanpåliggande eller monterade i isolerglaset, även kallat mellanglasspröjs. 3-glasfönstrets konstruktion medför att endast 2 sidor behövs putsas. Dessa fönster passar bra ihop med våra fasta trippel-isolerglasfönster, då de har ett liknande utseende och konstruktion. Se fliken nedan för att se vilka energivärden vi klarar på vår 3-glas konstruktion.

Som alla våra produkter så är även 3-glasfönstret ett äkta svensktillverkat massivt träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Fönsterlås till 3-glasfönster

Fönsterlås till 3-glasfönster

Våra 3-glasfönster levereras som standard med traditionella fönsterlås VM280 i förnicklat utförande, fler valbara fönsterlås och handtag finns som tillval under fliken "låsalternativ". Bilden visar profilen på vår 3-glasbåge som är tunn och maximerar ljusinsläppet. Väljer du spanjolett med handtag blir profilerna något bredare.

 

Utvändig glasskena och glaslist

Utvändig glasskena och glaslist

Detaljbild på vår glaslist som är underspikad som gör spikningen osynlig. Nedre glasningskena är skruvad och målas i samma kulör som övriga fönstret. Glaslisterna är tillverkade i massiv lärk för att klara den påfrestning som den nedre delen på fönstret har.
Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Bilden visar alternativ på spröjs till våra 3-glaskonstruktioner. De två spröjsen till vänster kallas mellanglasspröjs eftersom de sitter mellan glasen i isolerrutan, finns i bredderna 18 och 26mm och tillverkas i aluminium. Spröjsen till höger i bild är vår standard och är lös utanpåliggande, tillverkas i trä och är 26 mm bred.
Utvändig snäppspröjs

Utvändig snäppspröjs

Vår utvändiga löstagbara snäppspröjs är monterad med plastsnäppen som gör det lätt att ta bort vid putsning. Bilden är tagen från insidan där spröjsen har samma allmogeprofil som båge och karm.
Droppnäsa 3-glas

Droppnäsa 3-glas

Nertill på våra 3-glasfönster har vi en massiv lärkträlist för att lufta bort vattnet från glaset och ut på fönsterblecket. Alltid målad i samma kulör som övrigt på fönstret.