hamburgershape

Fast 3-glas fönster – Detaljbilder

Ett fast fönster passar mycket bra ihop med vårt utåtgående 3-glas fönster och används även till runda och halvrunda konstruktioner, spröjs lös utanpåliggande (snäppmodell). Önskas vädringsbåge i ett fast parti kan vi erbjuda det i samma enhet. Vi har 2 olika bredder att erbjuda på de glasdelande posterna.
Fasta fönster kan tillverkas i stora partier utan mittposter om det krävs.

Klicka på fliken nedan "Energi och ljudvärden" så ser du vad vi klarar för energivärde på vår fasta 3-glaskonstruktion.
Fönstret är ett rent träfönster. Vid montering med karmskruv blir dom synliga invändigt  så för montering av fasta fönster fungerar fogskum bra för att ge ett snyggare montage.

Som alla våra produkter så är även 3-glasfönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Spröjs till 3-glasfönster eller fönsterdörrar

Bilden visar alternativ på spröjs till våra 3-glaskonstruktioner. De två spröjsen till vänster kallas mellanglasspröjs eftersom de sitter mellan glasen i isolerrutan, finns i bredderna 18 och 26mm och tillverkas i aluminium. Spröjsen till höger i bild är vår standard och är lös utanpåliggande, tillverkas i trä och är 26 mm bred.
Utvändig snäppspröjs

Utvändig snäppspröjs

Vår utvändiga löstagbara snäppspröjs är monterad med plastsnäppen som gör det lätt att ta bort vid putsning. Bilden är tagen från insidan där spröjsen har samma allmogeprofil som båge och karm.
Detalj på karm och liggande post från insidan

Detalj på karm och liggande post från insidan

Detaljbild på vår fastkarm och liggande 55mm post med vår vackra allmogeprofil. På bilden är det även glasat med vit mellanskena i glaset (tillval)
Detalj på fasta fönsters poster

Detalj på fasta fönsters poster

Utvändigt på våra fasta fönster är glaslisten i massiv lärk som avrinning som målas i fönstrets utvändiga kulör. Övriga glaslister är också i lärk och underspikas osynligt. 
Winerspröjs från insidan

Winerspröjs från insidan

Här ser ni vår Winerspröjs från insidan på ett fast halvrunt fönster. Normalt är det lös utanpåliggande spröjs på fasta fönster men till våra specialfönster kan vi  montera spröjs på både in- och utsidan av glasen. Har du alla fönster med äkta kittad spröjs rekommenderar vi vår Winerspröjs för att få den gamla känslan även på fasta specialfönster.