hamburgershape

Fast 3-glas fönster – Detaljbilder

Ett fast fönster passar mycket bra ihop med vårt utåtgående 3-glas fönster och används även till runda och halvrunda konstruktioner, spröjs lös utanpåliggande (snäppmodell). Önskas vädringsbåge i ett fast parti kan vi erbjuda det i samma enhet. Vi har 2 olika bredder att erbjuda på de glasdelande posterna.
Fasta fönster kan tillverkas i stora partier utan mittposter om det krävs.

Klicka på fliken nedan "Energi och ljudvärden" så ser du vad vi klarar för energivärde på vår fasta 3-glaskonstruktion.
Fönstret är ett rent träfönster. Vid montering med karmskruv blir dom synliga invändigt  så för montering av fasta fönster fungerar fogskum bra för att ge ett snyggare montage.

Som alla våra produkter så är även 3-glasfönstret ett äkta svensktillverkat träfönster.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

Spröjs till 3-glasfönster/dörrar

Spröjs till 3-glasfönster/dörrar

Alternativ som finns på spröjs till våra 3-glas konstruktioner. Dom två spröjsen till vänster sitter mellan glasen i isolerrutan och finns i bredderna 18 och 26mm  och kallas mellanglasspröjs, tillverkade i aluminium. Den spröjs (2 bilder in och utsidan) till höger är vår standard och är lös utanpåliggande, tillverkas i trä.
Utvändig snäppspröjs

Utvändig snäppspröjs

Vår utvändiga löstagbara snäppspröjs är monterad med plastsnäppen som gör det lätt att ta bort vid putsning. Bilden är tagen från insidan där spröjsen har samma allmogeprofil som båge och karm.
Detalj på karm och liggande post från insidan

Detalj på karm och liggande post från insidan

Detaljbild på hur vår fastkarm och liggande 55mm post, profilerade med vår vackra allmogeprofil. På bilden är det även glasat med vit mellanskena i glaset (tillval)
Detalj på fasta fönsters poster

Detalj på fasta fönsters poster

Utvändigt på fasta fönster är det glasat med glaslist i massiv lärk som avrinning som vi målar i samma kulör som övriga fönstret utvändigt., altså ingen ful aluminiumskena. Övriga glaslister är också i lärk och underspikas osynligt. 
Winerspröjs från insidan

Winerspröjs från insidan

Här ser ni vår Winerspröjs" från insidan på ett fast halvrunt fönster. Normalt är det lös utanpåliggande spröjs på fasta fönster men till våra specialfönster kan vi  montera spröjs på båda in & utsidan av glasen. Har du alla fönster med äkta kittad spröjs rekomenderar vi vår winerspröjs för att få den gamla känslan även på fasta specialfönster.