hamburgershape

Inåtgående fönsterdörr 2+1 – Detaljbilder

Denna fönsterdörr öppnas inåt, dörren har en invändig allmogeprofil på bågen och den kittade spröjsen. Ett enkelglas utåt och en dubbelruta inåt. Eftersom den inåtgående fönsterdörren kräver något kraftigare båg- och karmprofiler än en utåtgående fönsterdörr innebär detta något mindre ljusinsläpp.

Som standard har dörren spanjolett med broms och handtag, men som tillval kan du välja låsbar spanjolett, dubbelspanjolett (endast pardörr) och hakkolvsspanjolett (säkerhetsspanjolett), läs mer under fliken "Låsalternativ". Dörren erbjuds som enkeldörr eller pardörrsutförande. Vår standardfyllning är med spegel på insidan och spårad skiva på utsidan men även här finns möjlighet att göra tillval; slät invändigt och utvändigt eller spegel även på utsidan, läs mer under "Detaljbilder".

Vid val av inåtgående fönsterdörrar så är det viktigt att tänka på hur utsatt läge dörren ska monteras, rådfråga oss gärna. Vår inåtgående kopplade 2+1 fönsterdörr har lågt U-värde, se under fliken nedan.

Som alla våra produkter så är även den inåtgående fönsterdörren en äkta svensktillverkad fönsterdörr.

Obs! Nedan snittritningar skall ses som en vägledning av hur profilen kan se ut. Vi reserverar oss för justeringar och aktuell snittritning medföljer alltid vår offert.

 

Spegelfyllning på insidan på inåtgående fönsterdörrar

Spegelfyllning på insidan på inåtgående fönsterdörrar

Vi levererar som standad alla våra inåtgående fönsterdörrar med spegelfräst fyllning på insidan. Höjden på fyllningen bestämmer du sjäv, linjering med övriga fönster eller mer glas i dörren. På utsidan är det en 6mm tricoyaskiva, som är spårad.
Diagonalställd spegeldekor

Diagonalställd spegeldekor

Som tillval erbjuder kan du få utsmyckning på den nedre delen på fönsterdörren till både insidan och utsidan. Bilden visar en slät diagonalställd spegeldekor.
Kittfals på ytterbåge

Kittfals på ytterbåge

Att kitta fönster är en konst, vi lägger ner mycket jobb för att kittfalsen ska bli perfekt.
Utanpåliggande stångspanjolett

Utanpåliggande stångspanjolett

Om du vill ha ett riktigt gammal stängningsanordning så har vi den s.k. "stångspanjoletten" som ofta finns i äldre hyresfastigheter. Beslaget tillverkas av samma leverantör som gjorde spanjoletten i början av 1900-talet. Stångspanjoletten finns som tillval till både fönster och parfönsterdörrar i inåtgående och utåtgående utförande.
Kantregel till inåtgående pardörrar och mötesbågar

Kantregel till inåtgående pardörrar och mötesbågar

Vid inåtgående pardörrar och fönster med mötesbågar öppnas gångbågen eller gångdörren med handtag och spanjolett och det passiva bladet reglas med en kantregel (se bild).
Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Droppnäsa inåtgående fönster och dörr

Som tillval på våra inåtgående fönster kan vi erbjuda en extra droppnäsa som sitter längst ner på ytterbågen. Vi har tagit fram en droppnäsa som är homogen i nedre delen på ytterbågen likt som på gammalt vis.