hamburgershape

Modell "Panel" ytterdörr – Detaljbilder

Modell "panel" är en ytterdörr med äkta träpanel på utsidan av dörren. Dörrbladet har två inlimmade aluminiumplåtar på båda sidor om ramträ/isolering - plåtarna fungerar som fuktspärr och gör dörrbladet mycket formstabilt. Panelen på utsidan av dörren är som standard finsågad dubbelfaspanel av gran. Vi kan som tillval även erbjuda ett par olika panelutföranden och även tillverka specialpaneler. Dörrarna tillverkas för lasering eller täckmålning. Färgkulör är i grundutförande standard vit S-0502-Y, men kan mot tillägg målas efter någon av NCS-skalans 1000-tals färgkoder. Standardutförandet är utåtgående, men kan även tillverkas som inåtgående. 

Som standard är ytterdörrarna försedda med låshus ASSA 2002-connect (2-funktionslås med hakregel), säkerhetsslutbleck ASSA 1489-12 (justerbart), 3 st tappbärande gångjärn ASSA 3228 med integrerad bakkantsäkring/höjdjustering och förstärkta med 2 st genomgående maskinskruv/islagsmuttrar, säkerhetsklass 3. Pardörrar med enhandsmanövrerad kantregel 345 i passivt dörrblad.

Alla våra ytterdörrar kan beställas med integrerat över- och sidoljus - som standard fast 2-glas och som tillval med kittade bågar.

Alla våra ytterdörrar är CE-märkta.

Panelsortiment ytterdörrar

Panelsortiment ytterdörrar

Här ser du dom 3 olika standardalternativ på panelerna som vi har på vår paneldörrar , bilderna visar finsågad yta men vi kan även leverera panelerna med hyvlad yta. Vill du ha en specialbredd på panelen så är det inget problem, vi kan även hyvla fram specialpaneler om det ska efterlikna någon gammal dörr, ett bra foto räcker.
Paneldörr med glas

Paneldörr med glas

Paneldörr med grönmålad finsågad faspanel i fiskbensmönster med diagonalställt glasurtag.
Pärlspontpanel

Pärlspontpanel

Liggande vitmålad pärlspontpanel i finsågad yta, se hur vackert den äkta panelen blir.
Röd panel

Röd panel

Röd liggande faspanel med finsågad yta i massiv gran. Panelerna i hyvlat utförande tillverkas i massiv furu. Har du som kund andra önskemål så hör av dig till oss.
Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Våra ytterdörrar har som standard tappbärande gångärn med bakkantssäkring och höjdjustering. Andra gångjärnstyper (ex. allmoge-, kulturgångjärn) är tillval.
Handikappsanpassad tröskel

Handikappsanpassad tröskel

Trösklarna till våra ytterdörrar har som standard en fas på insidan som gör att trösklen blir handikappsanpassad. Trösklen är klarlackad för att klara det slitage som blir just på en ytterdörr.
Kittad ytterbåge i överljus

Kittad ytterbåge i överljus

Som tillval till våra integrerade överljus kan du välja äkta kittade bågar som är monterade i överljuset för att få en äkta gammal känsla.