hamburgershape

Modell "Panel" ytterdörr – Detaljbilder

Modell "Panel" är en ytterdörr med äkta träpanel på utsidan av dörren. Dörrbladet har två inlimmade aluminiumplåtar på båda sidor om ramträ/isolering - plåtarna fungerar som fuktspärr och gör dörrbladet mycket formstabilt. Panelen på utsidan av dörren är som standard finsågad dubbelfaspanel av gran. Vi kan som tillval erbjuda fler panelutföranden och även tillverka specialpaneler.

Dörrarna tillverkas för lasering eller täckmålning. Färgkulör är i grundutförande standardvit NCS S-0502-Y, som tillval kan du beställa din dörr i valfri NCS-kulör. Vi kan även erbjuda linoljegrundat. Standardutförandet är utåtgående, men kan även tillverkas som inåtgående. 

Alla våra ytterdörrar kan beställas med integrerat överljus, som standard fast 2-glas och som tillval med kittade bågar.

Alla våra ytterdörrar är svensktillverkade och CE-märkta.

Här kan du se inspirations- och referensbilder på våra Paneldörrar.

Panelsortiment ytterdörrar

Panelsortiment ytterdörrar

Som standard erbjuder vi 3 panelalternativ på våra paneldörrar, bilderna visar finsågad yta men vi kan även leverera med hyvlad yta. Vi kan även ordna specialbredder på panelerna eller ta fram specialprofiler enligt gammal förlaga.

Paneldörr med glas

Paneldörr med glas

Paneldörr med grönmålad finsågad faspanel i fiskbensmönster med diagonalställt glasurtag.
Pärlspontpanel

Pärlspontpanel

Liggande vitmålad pärlspontpanel med finsågad yta.
Faspanel

Faspanel

Liggande rödmålad faspanel med finsågad yta i massiv gran.
Panelerna i hyvlat utförande tillverkas i massiv furu.
Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Våra ytterdörrar har som standard tappbärande gångärn med bakkantssäkring och höjdjustering. Andra gångjärnstyper (exempelvis allmogegångjärn och kulturgångjärn) är tillval.
Handikappsanpassad tröskel

Handikappsanpassad tröskel

Trösklarna till våra ytterdörrar har som standard en fas på insidan som gör att tröskeln blir handikappsanpassad. Tröskeln är klarlackad för att klara det slitage som blir just på en ytterdörr.
Kittad ytterbåge i överljus

Kittad ytterbåge i överljus

Som tillval till våra integrerade överljus kan du välja äkta kittade bågar som är monterade i överljuset för att få en äkta gammal känsla.