hamburgershape

Entrépartier från SöderPort – Detaljbilder

 

 

Att byta dörrar och entrépartier är en stor och viktig investering för din fastighet, detta är något som vi på SöderPort är specialiserade på och har lång erfarenhet av. Vi tar stort ansvar och säkerställer att dörren uppfyller de önskemål, krav och förväntningar ni ställer på er nya dörr.

Med över 70 års erfarenhet i branschen tillverkar vi kundanpassade vackra dörrar och entrépartier av absolut högsta kvalitet med generösa garantier och som motsvarar dagens säkerhetskrav. Våra produkter präglas av ett gediget småländskt hantverk med noggrann precision och omsorg om detaljerna. Detta är något som både vi och våra kunder värdesätter högt och som gjort att vi åtskilliga gånger fått såväl förnyat förtroende från återkommande kunder som vidare rekommendationer och att vi fått stor erfarenhet av att leverera entrépartier till såväl offentliga som kommersiella lokaler.

Vi tillverkar dörrar såväl i ek som täckmålat och vi utformar det enligt ert behov och önskemål. Kanske vill ni återskapa ett tidigare utseende, en stil eller ett visst tidsenligt utseende, kontakta oss gärna för offert och rådgivning inför ert dörrbyte. 

Läs gärna mer om vår dörrmodell Offentlig genom att klicka på länkarna till vänster i menyn eller på flikarna längst ner på sidan. 

 

Vår dörrmodell "Offentlig" är dörr-/entrépartier anpassade till offentliga byggnader - exempelvis flerfamiljshus, kontors- och affärsfastigheter. 

Dörrblad: Yta – 6 mm ek på stomme med dubbla ramträ, fingerskarvad lamell, plywood och dubbla aluminiumplåtar. Yttre sidoramträ i material lika yta. Isolering med freonfri cellplast. Tätning – cordförstärkt silikonlist. Limmad i sågspår i dörrbladets underfalsning.

Karm: Massiv ekkarm 44x110 mm - vid större storlekar 51x110 mm
10 mm aluminiumtröskel - se principritning. Fler varianter somtillval.

Beslag: Låshus ASSA 232 alt ASSA 231. Elslutbleck STEP45 (omställbart)
Gångjärn ASSA 3278 med bakkantsäkring och höjdjustering. Pardörrar med enhandsmanövrerad kantregel i passivt dörrblad. A-/B-/C-mått: 70 mm/27 mm/43 mm

Glas: Isolerglas D4-15, inv. lågenergiglas, varmkant och argongas. Härdat glas (alt. lamell-) ut-/
insida enl. BBR. Monteras enligt MTK´s metod 4 från insidan (kan inte demonteras
från utsidan).

Ytbehandling, Ek - Färdiglackat: (5 stegsbehandling) Le Tonkinois Bio Impression (opigmenterad alt. med mahogny- eller valnötspigment)/1 gång International Woodskin (Oljefernissa)/Lackslipning/Ytterligare 2 gånger International Woodskin

Karosseripanel - målat eller båtlackad ek på våra ytterdörrar

Karosseripanel - målat eller båtlackad ek på våra ytterdörrar

Tröskelalternativ nr. 4 - 10 mm aluminiumtröskel

Tröskelalternativ nr. 4 - 10 mm aluminiumtröskel

Tröskelalternativ nr. 4 - 10 mm aluminiumtröskel används när det är nivåskillnad mellan utvändig golv(mark)yta och invändigt golv, där aluminiumtröskeln utgör en del av dörrbladets anslag/tätning. Detta är det tröskelalternativ som ingår i vårt grundutförande för Offentlig
Elslutbleck STEP40

Elslutbleck STEP40

STEP40 elslutbleck - klarar ett högt listtryck och är omställningsbar för rät- eller omvänt tillhållning
Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Våra ytterdörrar har som standard tappbärande gångärn med bakkantssäkring och höjdjustering. Andra gångjärnstyper (exempelvis allmogegångjärn och kulturgångjärn) är tillval.
Specialtrycke monterat på entredörr Bäne 1809-300

Specialtrycke monterat på entredörr Bäne 1809-300

Vi kan leverera dörrtrycken efter vilken stil huset har, viktigt att det passar in i fasad och på dörr. Här har vi levererat ett rostfritt modell större draghandtag.
Glasurtag till ytterdörr i oljad ek

Glasurtag till ytterdörr i oljad ek

För oss är inget omöjligt , här har vi tillverkat dörrens ovala glas efter förlagor av den gamla dörren som byttes ut. Glasurtaget är fräst i speglen och är lika vacker på in och utsidan. Det ovala glaset är ett isolerglas med högt energivärde så dörren håller värmen inne.
Närbild profil Elegantdörr

Närbild profil Elegantdörr

Elegantdörrens profil finns på spegel och glaslist 

Profil på elegantdörr

Profil på elegantdörr

Profiler på spegel och glaslist på en ekdörr i Elegantmodell.
Glasurtag med spröjs

Glasurtag med spröjs

Bilden visar glasurtaget på en Elegantdörr med spröjs, glaslisterna är frästa till en kraftig fin profil som gör att dörren blir maffig och vacker.
Överljus med kittade bågar

Överljus med kittade bågar

Som tillval till våra standard överljus kan du välja äkta kittade bågar som är monterade i överljuset, här med krysspröjs.
Handikappsanpassad tröskel

Handikappsanpassad tröskel

Trösklarna till våra ytterdörrar har som standard en fas på insidan som gör att tröskeln blir handikappsanpassad. Tröskeln är klarlackad för att klara det slitage som blir just på en ytterdörr.