hamburgershape

Modell "Elegant" ytterdörr – Detaljbilder

Modell ”Elegant" är en spegeldörr där vi limmar en profilerad vacker list runt speglarna kallas "helfransk". Dörrbladet har två inlimmade aluminiumplåtar - plåtarna fungerar som fuktspärr och gör dörrbladet mycket formstabilt. Dörren har ”äkta” speglar både på in- och utsidan. Dörren får med profillisterna i träslaget Accoya, ett mer exklusivt intryck än vår ”Tradition-modell". Speglarna tillverkas för täckmålning i Tricoya-board och vid ej täckande behandling i valfritt träslag.

Färgkulör är i grundutförande standard vit NCS S-0502-Y, mot tillägg målar vi efter någon av NCS skalans 1000-tals färgkoder.

Utseende/design av dörren tillverkas helt efter kundens önskemål, vi hjälper gärna till att utforma just din egen dörr.
Utåtgående är standard, men kan även tillverkas som inåtgående.

Elegant kan även tillverkas som invändiga tamburdörr/lägenhetsdörr med de ljud & brandkrav som önskas.

Som standard är ytterdörrarna försedda med låshus ASSA 2002-connect (2-funktionslås med hakregel), säkerhetsslutbleck ASSA 1489-12 (justerbart), 3 st tappbärande gångjärn ASSA 3228 med integrerad bakkantsäkring/höjdjustering och förstärkta med 2 st genomgående maskinskruv/islagsmuttrar, säkerhetsklass 3. Pardörrar med enhandsmanövrerad kantregel 345 i passivt dörrblad.

Alla våra ytterdörrar kan beställas med integrerat över- och sidoljus - som standard fast 2-glas och som tillval med kittade bågar.

Alla våra ytterdörrar är CE-märkta.

Profil på exklusivedörr

Profil på exklusivedörr

Profiler på spegel och glaslist på en ekdörr i utförandet "exklusive" modell.
Glasuttag med spröjs

Glasuttag med spröjs

Glasuttaget på en "exklusive" dörr med spröjs, här är glaslisterna frästa till en kraftig fin profil som gör dörren blir maffig och vacker.
Glasurtag till ytterdörr i oljad ek

Glasurtag till ytterdörr i oljad ek

För oss är inget omöjligt , här har vi tillverkat dörrens ovala glas efter förlagor av den gamla dörren som byttes ut. Glasurtaget är fräst i speglen och är lika vacker på in och utsidan. Det ovala glaset är ett isolerglas med högt energivärde så dörren håller värmen inne.
Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring och höjdjustering

Våra ytterdörrar har som standard tappbärande gångärn med bakkantssäkring och höjdjustering. Andra gångjärnstyper (ex. allmoge-, kulturgångjärn) är tillval.
Specialtrycke monterat på entredörr Bäne 1809-300

Specialtrycke monterat på entredörr Bäne 1809-300

Vi kan leverera dörrtrycken efter vilken stil huset har, viktigt att det passar in i fasad och på dörr. Här har vi levererat ett rostfritt modell större draghandtag.
Överljus med kittade bågar

Överljus med kittade bågar

Som tillval till våra standard överljus kan du välja äkta kittade bågar som är monterade i överljuset, här med krysspröjs!
Handikappsanpassad tröskel

Handikappsanpassad tröskel

Trösklarna till våra ytterdörrar har som standard en fas på insidan som gör att trösklen blir handikappsanpassad. Trösklen är klarlackad för att klara det slitage som blir just på en ytterdörr.
Närbild profil Elegantdörr

Närbild profil Elegantdörr

Elegantdörrens profil finns på spegel och glaslist