hamburgershape

Utåtgående dörr 2+1, Trä/alu – Detaljbilder

Nyhet! Nu har vi efter kundernas efterfrågan tagit fram våran vackra utåtgående kopplade 2+1 allmogedörr även med aluminiumutsida. Vår konstruktion är lite unik då vi delar skarven mellan trä/aluminium längre in i konstruktionen där inget vatten normalt ska komma åt, det gör våran fönsterdörr helt skyddat mot angrepp i trädelen på konstruktionen. Fönsterdörren har fortfarande våra vackra allmogeprofilerade spröjs som är i stort identisk med vårat traditionella allmogefönster i trä men  då med aluminiumutsida. Dörren har som standard spanjolett +broms och handtag ingår, som tillval kan man välja låsbarspanjolett, dubbelspanjolett (endast pardörr) och hakkolvsspanjolett (säkerhetsspanjolett). Vill Ni läsa mera om våra olika låsalternativ, se under produkttillval. Vår standardfyllning har spegel på insidan och slät på utsidan. Vacker dörr för den som vill ha minimalt underhåll.

Som alla våra produkter så är även våra fönsterdörrar äkta svensktillverkat fönsterdörrar.

Spegelfyllning på insidan!

Spegelfyllning på insidan!

Vi levererar som standad alla våra fönsterdörrar med spegelfräst fyllning på insidan. Höjden på fyllningen bestämmer du sjäv, linjering med övriga fönster eller mer glas i dörren.
Karmkonstruktion trä-aluminium fönster / dörr

Karmkonstruktion trä-aluminium fönster / dörr

Vårt trä aluminiumfönster/dörr har en unik konstruktion där vi skarvar mellan träet och aluminium långt in i konstruktionen vilket gör att fönstrets utsatta delar endast är i aluminium. Karmen är sammansatt med betyl för tätningen och sedan spikad runt om.  
Utvändig fyllning, slät

Utvändig fyllning, slät

Bröstningen nertill på dörrar med aluminiumutsida har alltid en slät plåt i samma färg som övriga dörren, här är en detaljbild på den liggande delningen mellan glas & fyllning som efterliknar en kittfals.
Traditionella gångjärn

Traditionella gångjärn

Vi har lagt ner mycket jobb på vår nya trä/aluminiumdörr för att det ska efterlikna en trädörr och så även gällande beslagen, här är vårat bärgångjärn som är ett traditionellt gångjärn. Invändigt har vi även en riktig tröskel i hårdträ.